Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
 
НАГРАДНИ ИЗЛЕТ
 
     Поводом учешћа наше школе у Пилот пројекту „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“, као и освајања 3. награде, једанаест ученика 4. и 5. разреда учествовало је у наградном излету које је, 23. 3. 2024. године, организовало Министарство просвете за победничке тимове. План посете је садржао следеће активности:
- Посета Педагошком музеју са помоћником министра за предшколско и основно образовање и васпитање, др Миланом Пашићем;
- Посета Ботаничкој башти "Јевремовац“;
- Слободна шетња по центру Града;
- Посета пријатељској фудбалској утакмици Црвена звезда – Зенит на Стадиону „Рајко Митић“.
     Овај наградни излет представљао је изузетну прилику за ученике да се додатно едукују и забаве, истовремено наглашавајући важност промоције олимпијских вредности у образовању. Посета различитим локацијама и активностима омогућила је ученицима да прошире своје знање и искуство ван учионице, стварајући тако незаборавне тренутке и подстичући тимски дух.
 
Координатор пројекта 
Драгица Станковић

Наградни излет - посета Београду

БРОНЗА У ВЕЛИКОМ ФИНАЛУ
 
     Данас 12. 12. 2023. године у Основној школи „Уједињене нације“ у Београду одржан је финални догађај пилот пројекта „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“, који реализују Олимпијски комитет Србије и Министарство просвете, уз подршку Олимпијске солидарности.
     На почетку догађаја, присутнима се обратио председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, а затим је присутне поздравила и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић. Учесницима се обратила и наша прослављена олимпијка, стрелкиња Зорана Аруновић, која је била у улози председнице стручне комисије.
     Такмичарски део оцењиван је кроз посебно припремљен квиз, креативне задатке и физичку активност на полигону.
У веома неизвесном и узбудљивом надметању, победу је однела ОШ „Олга Милошевић“ из Смедеревске Паланке, друго место заузела је ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ из Зрењанина, а треће место, као и награду за фер-плеј навијање, освојила је наша школа. Четврто место припало је ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ из Новог Пазара, док је пето место заузела ОШ ,,Рашка“ из Рашке.
     Сви учесници пројекта добили су мајице, дипломе и сувенир за успомену од Олимпијског комитета Србије и Министарства просвете.
     Са финалистима су се дружили и наши прослављени спортисти, потпредседница ОКС и двострука олимпијска шампионка у теквондоу Милица Ђуричић и олимпијски шампион, бивши ватерполиста Живко Гоцић.
     Захваљујемо се Олимпијском комитету Србије на сјајној организацији и изненађењима која су припремили за децу.  
     Наши ђаци су данас на терену и на трибинама показали да су изградили олимпијске вредности о којима су током протеклих месеци говорили - поштовање, пријатељство, изузетност и фер плеј. Поносни смо на нашу децу!
 
Координатор пројекта 
Драгица Станковић

Финално такмичење - Олимпијско образовање

ИДЕМО У ФИНАЛЕ! ????????????
 
     Са поносом саопштавамо да је наша школа, као део пројекта "Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност", остварила изузетне резултате! 
     Након пажљиве анализе радова 51 школе широм Србије, стручна комисија Олимпијског комитета Србије изабрала је пет најбољих школа које ће се такмичити у великом финалу 12. децембра у Београду. Наша школа се са поносом истакла освајањем ПРВОГ места са импресивних 90 бодова! 
     Ово је резултат труда, креативности и ентузијазма које смо уложили током реализације пројекта "Промоција олимпијских вредности".
     Захваљујемо се свим ученицима, наставницима и родитељима на подршци! 
     Али то није крај – предстоји нам узбудљиво финале где ћемо се такмичити са још четири изузетне школе. 
 
Координатор пројекта
Драгица Станковић

ОЛИМПИЈСКИ ДАН

     У оквиру пилот пројекта Олимпијског комитета Србије "Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност", наша школа је 14. 11. 2023. успешно реализовала тематски дан под називом Олимпијски дан. Тематски дан су организовале учитељице 4. разреда Марина Златић, Ивана Милановић и Драгица Станковић у сарадњи са наставницима физичког и здравственог васпитања Иваном Делевић, Срећком Костићем и Марком Луковићем.

     Прва активност била је сараднички час ученика 4. и 5. разреда. На спортском терену у школском дворишту припремљен је полигон препрека. Ученици су се такмичили у савладавању седам препрека у низу. Најуспешнији учесници су награђени похвалницама.
     Учитељице и ученици четвртог разреда су наставили са реализацијом Олимпијског дана кроз часове српског језика, математике и ликовне културе. Ученици су учешћем у многобројним активности указали на значај вредности попут: поштовања, пријатељства, сарадње, јединства тела, ума и духа, толеранције, доследности, упорности и изузетности.
     Олимпијски дан у нашој школи није био само дан спорта, већ и дан обогаћен кроз тимску сарадњу, едукацију и креативност. 
Координатор пројекта
Драгица Станковић

ПОШТОВАЊЕ, ПРИЈАТЕЉСТВО И ИЗУЗЕТНОСТ

   Олимпијске вредностиОлимпијске вредности Данa 22.9.2023. у оквиру Сајма спорта, у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржан је семинар за наставнике под називом „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност”. Семинар су отворили генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и помоћник министра просвете др Милан Пашић, а у практичном делу, на штанду Олимпијског комитета Србије, присутнима су се обратили потпредседник ОКС Жарко Зечевић и министарка просвете Славица Ђукић-Дејановић.

     Наша школа је једна од изабраних у Србији које ће у наредном периоду, у оквиру својих активности са ученицима четвртог и петог разреда, промовисати олимпијске вредности. Почетној обуци присуствовали су: директор школе Катарина Здравковић, наставник физичког и здравственог васпитања Срећко Костић и учитељица четвртог разреда Драгица Станковић. Учесници обуке су имали прилику да се упознају са планом активности у оквиру програма Олимпијског образовања, као и различитим дигиталним ресурсима међу којима се посебно истичу Виртуелни олимпијски музеј, мобилна апликација „TreninGO“ Олимпијског комитета Србије, као и специјално креирани интерактивни едукативни постери.