Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ШКОЛСКА 2023/2024. ГОДИНА

Такмичење у одбојци

     Дана 22. и 23. 11. 2023. је одржано Општинскотакмичење у одбојци у ОШ "Свети Сава", где су наши дечаци и девојчице постигли изузетно друго место.

Савиндан 

     На литерарном конкурсу у Народној библиотеци "Стефан Првовенчани" поводом Савиндана Андреј Симић из Основне школе "Чибуковачки партизани", ученик другог разреда је освојио 2. награду у категорији млађи основношколци.

Такмичење из енглеског језика

     Ученици осмог разреда, Михајло Миливојевић, Јована Станковић, Георгиј Касаткин и Марија Јовичић, учествовали су данас на Општинском такмичењу из енглеског језика које је било одржано у ОШ "Светозар Марковић". Михајло Миливојевић и Јована Станковић су заузели 1. место са максималним бројем поена, Георгиј Касаткин 2. место и Марија Јовичић 3. место. Сви су се пласирали на Окружно такмичење. 

 
ШКОЛСКА 2022/2023. ГОДИНА
Дани едукативности младих иноватора и предузетника
 
 
    У периоду од 28. до 30. 9. 2022. у ОШ "IV краљевачки батаљон", а у организацији Савеза проналазача Србије и града Краљева, одржана је 35. манифестација "Дани едукативности младих иноватора и предузетника".
     У оквиру манифестације 30. септембра одржано је такмичење у креирању бизнис плана. Екипа наше школе, у саставу: Теодора Цајић 8/2, Хелена Алексић 8/3, Никола Талић 8/2, Никола Пендић 8/3 и ментор Анка Драгићевић, освојила је ТРЕЋЕ место. Ово представља величанствен успех, с обзиром на велику конкуренцију од око 150 ученика који су чинили 40 екипа из основних и средњих школа наше општине.
 
 
 
Дан Добровољног ватрогасног друштава Краљево
 
     Добровољно ватрогасно друштво из Краљева расписало је ликовно-литерарни конкурс на тему “Шуме су плућа нашег живота, заштитимо их”. У ужи избор ушли су радови ученице Ане Мицић, Дуње Жупањац, Дуње Стојковић и Маше Алексић. 
     Ученица VI/2 Дуња Жупањац освојила је 3. место у категорији литерарних радова и 1. место у категорији ликовних радова. Ученица  VII/3 Маша Алексић освојила је 3. место у категорији ликовних радова. 
 
Подржи дојење 
     
 
 
     Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут” и мрежа института/завода за јавно здравље у Републици Србији, расписали су конкурс за избор најбољих ликовних и литерарних радова на тему „Подржи дојење”.
Циљ конкурса био је да се подстакне здравствено васпитни рад у предшколским установама и основним школама на тему подршке дојењу као најоптималнијем начину исхране новорођенчади и одојчади.
Ученица lV/1 Нађа Пандрц добила је диплому за свој ликовни рад и том приликом освојила награду у виду школског прибора као мотив да и даље учествује на конкурсима.
 
 
 
 
 
Такмичења у одбојци
   
     На Општинском такмичењу у одбојци одржаном 23. 12. 2022. године у ОШ "Јово Курсула", пионирке наше школе освојиле су 2. место, а пионири 1. место.
     У хали спортова "Владе Дивац" у Врњачкој Бањи, 9.2.2023. године, одржано је Окружно такмичење у одбојци. Наши пионири су се опет показали у најбољем светлу, освојивши прво место!
     Дана 14 3. 2023. године, наши пионири су на Међуокружном такмичењу у одбојци, одржаном у Тополи, освојили 2. место. 
 
 
 
 
Траговима Светог Саве
  
 
    Поводом доделе награда учесницима Светосавског литерарног конкурса, Народна библиотека "Стефан Првовенчани" је 13. 2. 2023. године у 13 часова приредила свечану приредбу "Траговима Светог Саве". Писац за децу, Гордана Тимотијевић, пре него што је ученицима уручила награде, изнела je кратак осврт на сваки од награђених радова. Прочитани радови били су испраћени аплаузом одушевљења и подршке.
     Ученице наше школе Наталија Марковић 3/3 и Наталија Јовић 3/3 (ментор Драгица Станковић) примиле су награду за освојено треће место на овом конкурсу.
 
 
 
 
 
Такмичење из физике
 
     Општинско такмичење из физике за ученике VI, VII и VIII разреда одржано је 11.2.2023. године у ОШ "Димитрије Туцовић". Наши ученици остварили су следеће резултате:
VI разред
Павле Пејовић VI/2, I награда, наставник Љубиша Вељковић;
VIII разред
Валентина Николић VIII/3, похвала, наставник Љубиша Вељковић.
 
Такмичење из српског језика
 
     У суботу, 25.02.2023. године у ОШ ,,Јово Курсула” одржано је Општинско такмичење из српског језика и језичке културе. На овом такмичењу учествовали су и ученици наше школе.
     Ученик петог разреда Душан Стојнић и ученик седмог разреда Матеја Крстић освојили су треће место и стекли право учешћа на Окружном такмичењу.
 
Такмичење из информатике
 
     Општинско такмичење из информатике организовано је у три круга, током децембра 2022. и јануара 2023. године. Право учешћа на Окружном такмичењу остварила је Валентина Николић, ученица 8/3.
 
Такмичење из математике
 
     Општинско такмичење из математике за ученике од III до VIII разреда одржано је 4.2.2023. године у ОШ "IV краљевачки батаљон". Наши ученици остварили су следеће резултате:
 III разред
Наталија Марковић III/3, III награда, ментор Драгица Станковић;
Елена Вељовић III/2, III награда, ментор Ивана Милановић;
Михајло Радовић III/2, похвала, ментор Ивана Милановић;
 IV разред
 Ксенија Пејовић IV/3, похвала, ментор Горица Вељковић;
Радојко Стојнић IV/2, похвала, ментор Зденка Крсмановић;
Урош Лишанин IV/3, похвала, ментор Горица Вељковић;
V разред
Душан Стојнић V/1, похвала, ментор Јелена Думић.
 
Такмичење из енглеског језика
 
     На Општинском такмичењу из енглеског језика одржаном 5. 2. 2023.  у ОШ "Светозар Марковић", наша ученица Дуња Илић 8/1 освојила је 3. место.
 
 

ШКОЛСКА 2021/2022. ГОДИНА

Специјална награда за Савиндан 

 

     Поводом Савиндана, Народна библиотека "Стефан Првовенчани" расписала је литерарни конкурс на теме:
  • Свети Сава - јунак бајке,
  • Одраз Светосавља у нама,
  • На путу љубави, измирења и праштања.

    Ангелина Ћирица, ученица II/3, одељења учитељице Драгице Станковић, освојила је специјалну награду на овом конкурсу. 

   Ангелинин рад и видео запис у којем говори о њему налази се на сајту Народне библиотеке "Стефан Првовенчани". 

 

Такмичење из физике 

    На Општинском такмичењу из физике за ученике основних школа, које је одржано у ОШ "Димитрије Туцовић" у Краљеву, ученици шестог и седмог разреда наше школе, Матеја Крстић VI/3 и Валентина Николић VII/3, постигли су запажене резултате и пласирали се на Окружно такмичење.

       Такмичење из математике 

     На Општинском такмичењу из математике, наши ученици су остварили следеће резултате:
  • Нађа Пандрц III/1, 3. место, учитељица Тамара Милорадовић;
  • Урош Лишанин III/3, 3. место, учитељица Горица Вељковић;
  • Ана Мутавџић IV/2, похвала, учитељица Јелена Величанин;
  • Симона Гвозденовић VI/3, похвала, наставница Јелена Думић.

     На Окружном такмичењу из математике које је одржано у ОШ "IV краљевачки батаљон", ученица четвртог разреда наше школе Ана Мутавџић освојила је 2. место остваривши 80 поена. Браво за Ану и за њену учитељицу Јелену Величанин.

 

Такмичење у одбојци 

    Ученици наше школе освојили су 1. место на Окружном такмичењу из одбојке и пласирали се у даљи ранг такмичења, док су девојчице заузеле 4. место.

     На Међуокружном такмичењу ученици наше школе су опет заузели водећу позицију, победивши Крагујевац и Горњи Милановац и пласирали се на републичко такмичење. Чланови овог успешног тима су ученици: Александар Делевић, Страхиња Планинчић, Андрија Жерађанин, Душан Нешовић, Душан Делевић, Вукашин Бајовић, Вук Обрадовић, Филип Вучковићи и наставница Ивана Делевић. .
     Републичко такмичење у одбојци одржано је 14. и 15. марта 2022. године у Караташу. Наши дечаци постигли су завидне резултате и изборили се за 5. место.
    Честитамо овој изванредној екипи дечака и наставници Ивани, која је инспирисала и оснажила наше младе спортисте да схвате и развију свој потенцијал.
 
Такмичење из хемије  
 
     У недељу, 6. 3. 2022. године, у ОШ „IV Краљевачки батаљон“ у Краљеву, одржано је Општинско такмичење из хемије. Ученици седмог разреда наше школе: Вук Обрадовић и Мина Станковић освојили су 3. место и тиме обезбедили пласман на Окружно такмичење.
 
Такмичење из српског језика 
 
     Општинско такмичење из српског језика одржано је 26. 2. 2022. године у ОШ ,,Јово Курсула". Ученик VI/3, Матеја Крстић, освојио је 3. место и тиме обезбедио пласман на Окружно такмичење. 
 
                                      Читалићи кликераши  
 
     У петак 25. 2. 2022. године, у оквиру Програма неговања и развијање вештина Разумевање прочитаног и Писмено изражавање "Читалићи 2022", одржан је школски ниво тестирања на којем је учествовало 90 ученика од 1. до 6. разреда. Овај васпитно-образовни пројекат, који се од 2020/2021. године налази у Календару смотри и такмичења одобреном од стране Министарства просвете, у нашој школи се реализује од 2016/2017. године. 
    Општинско такмичење  "Читалићи кликераши" је организовано 16. марта 2022. године. Народна библиотека ,,Стефан Првовенчани“, као партнер пројекта, обезбедила је услове да се такмичење одржи на Дечијем одељењу ове установе. На такмичењу су учествовали ученици из осам основних краљевачких школа. Најуспешнији ће добити прилику да учествују на Међународном такмичењу у мају месецу у Алексинцу, одакле су ово такмичење и смотра и потекли. За ученике наше школе, такмичење је организовано у просторијама школе.
    У суботу 28.5.2022. године у Алексинцу је одржан Републички ниво смотре Читалићи - Кликераши, разумевање прочитаног. Ученици 4. разреда: Софија Томашевић, Душан Стојнић, Анастасија Граховац и Андреј Ердоглија, учествовали су на смотри читалаштва. 
 
Шта знаш о саобраћају? 
 
     На Општинском такмичењу из саобраћаја, одржаном 8. 4. 2022. године, учествовали су ученици: 
Сара Вељовић 5/2,
Стојчић Вишња 5/2,
Богдан Кошанин 5/2,
Филип Терзић 5/2,
Виктор Стојчић 8/2.
Ученици Филип Терзић и Вишња Стојчић освојили су 2. место. Честитамо свим учесницима такмичења и наставници Биљани Љубичић.
 
Такмичење у атлетици 
 
     Ученици наше школе су учествовали на Општинском такмичењу из атлетике и постигли следеће резултате:
Михаило Гајовић VIII/1, бацање кугле - 1. место;
Филип Вучковић VIII/2, трчање на 300 m - 3. место;
Александар Делевић VII/2, скок у даљ - 3. место;
     Учествовали су и ученици:
Даница Ковачевић 8/2,
Јана Трифовић 8/2,
Ђорђе Трифовић 7/3 и
Виктор Костић 7/3.
     Честитамо свим ученицима и наставници Ивани Делевић на постигнутим резултатима.
    Ученик 8/1 Михаило Гајовић освојио је 1. место на Окружном такмичењу у бацању кугле и пласирао се на Међуокрузно такмичење.
   На Међуокружном такмичењу из атлетике ученик Михајло Гајовић освојио је 2. место у дисциплини бацање кугле . БРАВО МИХАЈЛО!
 
Такмичење у џудоу 
 
     Дана 5. 5. 2022. у Београду, одржано је Појединачно школско првенство Републике Србије за ученике основних и средњих школа у џудоу. Нашу школу је на овом такмичењу успешно представила ученица Елена Скочајић 7/3.
     У великој конкуренцији Елена је освојила 3. место у држави у категорији ученика седмог и осмог разреда.
      ЧЕСТИТАМО!
 
 
 
 
 
Музички тобоган 
 
     
     Дана 25. 5. 2022. у ОШ "Светозар Марковић" одржан је други по реду градски квиз Музички тобоган. Такмичило се 5 екипа из 5 основних школа: "Светозар Марковић", "Браћа Вилотијевић", "Свети Сава", "Вук Караџић" и "Чибуковачки партизани".
     Ученици су у 8 игара показали своје знање из музичке културе и српског језика. Екипа наше школе у саставу: Петра Ђокић 5/2, Дуња Зуоањац 5/2, Јована Степић 5/1, Павле Вукићевић 5/2 и Павле Џодић 5/3, ове године показала је највеће знање и освојила 1. место.
 
 
 
 
 

Играј за енергију 2 

    Дана 5. 3. 2019. у 12 часова у просторијама Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву, ученици наше школе учествовали су на такмичењу "Играј за енергију". Пре почетка такмичења ученицима је од стране званичника Општине Краљево, Зорице Сретеновић, одржано предавање о енергетској ефикасности у циљу промоције одрживог развоја.

Играј за енергију 1  

     Дана 1. марта 2019. у нашој школи организована је  интерактивна игра под називом "Играј за енергију". Учесници игре били су ученици VI разреда ОШ "Браћа Вилотијевић" и ученици наше школе. Циљ ове активности јесте подизање свести ученика о рационалној потрошњи енергије, како у школи, тако и у њиховим домовима. Игра је осмишљена као део развојног немачко-српског пројекта чији је носилац немачка компанија ГИЗ. Више о овој теми можете прочитати на сајтовима  Info KV Press и Krug Portal .

Општинско такмичење у кошарци 2018.   

    На Општинском такмичењу у кошарци одржаном 31. јануара 2018. у ОШ "IV краљевачки батаљон" ученице наше школе освојиле су треће место. Екипу која је школи донела диплому предводио је наставник физичког васпитања Мирослав Марковић, а њене чланице су ученице седмог и осмог разреда: Јелена Бишевац, Ива Гарић, Ива Ракоњац, Кристина Марковић, Анастасија Перић, Нина Арсић, Сара Мајсторовић и Марта Пендић. 

Општинско такмичење у рукомету 2017.

   На Општинском такмичењу у рукомету одржаном 3. новембра 2017. у ОШ „IV краљевачки батаљон“ ученице наше школе освојиле су друго место. Екипу која је школи донела ову успешну награду предводили су наставници Ивана Делевић и Слободан Милетић, а њене чланице су ученице осмог разреда: Ива Гарић, Кристина Марковић, Ива Ратковић, Анастасија Перић, Сара Петровић, Марта Туба, Теодора Басара, Јелена Бишевац, Ива Ракоњац и Сара Мајсторовић. 

Наше успешне рукометашице

Општинско такмичење у атлетици 2017. 

     

    Савез за школски спорт и олимпијско васпитање града Краљева организовао је 16. 10. 2017. године  Општинско такмичење у атлетици (појединачно и екипно). Ученици наше школе су се такмичили у категоријама пионири и пионирке и постигли завидне резултате.

    На Окружно такмичење у појединачној конкуренцији пласирали су се:

Михајло Гајовић – бацање вортекса

Благоје Корићанин – трчање на 60м

Вукашин Бишчић – трчање на 800м

Ђорђе Ђуровић – скок у даљ

Кристина Марковић – скок у вис

    На Окружно такмичење у атлетици у екипној конкуренцији пласирале су се пионирке наше школе освојивши друго место на Општинском такмичењу. 

Млади атлетичари

Републичко такмичење из техничког и информатичког образовања 

    Наша школа је и ове године као и свих претходних година  учествовала на Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања. Такмичење је одржано 13. и 14. маја 2016. године у Гимназији „Светозар Марковић“ у Нишу. Представљали су је ученици који су постигли одличне резултате на општинском и окружном такмичењу Антонијевић Александра ученица 6одељења и Бабић Зарија ученик 6одељења. Такмичили су се у дисциплини Ракетно моделарство. Ученици су постигли завидне резултате уз подршку наставника Биљане Љубичић.

Општинско такмичење из хемије 

У суботу, 5. марта 2016. године , у нашој школи одржано је Општинско такмичење из ХЕМИЈЕ. 

Резултати такмичења:

7. разред

8. разред

 

Спортска такмичења 2015. године

Ученици наше школе су учествовали на Општинском такмичењу из стоног тениса. Такмичење је организовано 12.10.2015.године у основној школи „Димитрије Туцовић“. Ђурковић Младен, ученик одељења VII1, je на овом такмичењу освојио прво место у конкуренцији пионира и пласирао се на Окружно  такмичење.

22.10.2015.године у спортској хали „ВладеДивац“, у Врњачкој Бањи организовано је  Окружно такмичење  из стоног тениса. На Окружном такмичењу Ђурковић Младен је освојио, такође, прво место и пласирао се на Републичко такмичење које ће се одржати у Врању , маја 2016.године.

Поред тога ученици наше школе су освојили прво место на Општинском такмичењу из одбојке у конкуренцији пионира, а девојчице су ушле у осмину финала у конкуренцији пионирки. Такмичење је организовано у основној школи „Јово Курсула“ 16.11.2015.године. Дечаци су се пласирали на Окружно такмичење.

Окружно такмичење у одбојци је организовано 25.11.2015.године у спортској хали „ВладеДивац“, у Врњачкој Бањи. Ученици наше школе су, такође, освојили прво место и пласирали се на Међуокружно такмичење. У току су припреме за то такмичење и надамо се да ћемо успети да се пласирамо на Републичко такмичење јер имамо одличну екипу.

1. Трифовић Лука VIII3                 2. Вељовић Јован VIII3

3. Бабић Филип VIII2                    4. Трифовић Матија VII1

5. Миловановић Матеја VII1     6. Неранџић Алекса VIII3

7. Ђурковић Младен VII1            8.  Величковић Павле VIII3

9. Николић Немања VIII3            10. Пешић Никола VII2

11. Биорац Војислав VII2            12. Јовићевић Димитрије VIII4

Наши млади спортисти