Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Уређење школског дворишта и пружног појаса

     Данашњег дана, 16. марта 2024. године, у нашој школи спроведена је успешна акција уређења пружног плаца, коју су организовали Kлуб родитеља и наставника заједно са Тимом за писање пројеката. Ова акција окупила је широк спектар учесника, укључујући децу, која су била најмногобројнија, родитеље, помоћно особље, педагога, директора и наставно особље школе. Почетак акције био је у 8 часова, а енергична екипа ентузијаста и особа посвећених стварању сигурног окружења за нашу децу одмах се организовала и започела са радом.
     Први корак у акцији био је сечење крупнијег дрвећа моторном тестером, чиме је створен простор за даље активности. Након тога ишли су родитељи који су тримерима чистили ниско растиње и остругу, док су други сакупљали смеће попут пластичних флаша, кеса и осталог отпада. Паралелно са чишћењем, други део екипе је вредно радио на окопавању садница младог дрвећа које су биле посађене крајем зиме.
     Kоначни исход ове акције био је очишћен пружни плац и стварање сигурног и чистог окружења које ће служити као простор за учење, игру и рекреацију деце и младих из наше заједнице. Ова акција представља пример солидарности и заједничке бриге за нашу школу и околину, показујући да уз заједнички труд можемо створити боље услове за све нас.
     Хвала свим учесницима на њиховом ангажману и доприносу, као и Kлубу родитеља и наставника и Тиму за писање пројеката на организацији ове инспиративне акције. 
Координатор КРИН-а
Драгана Ђоковић
 
 Традиционална акција "Обрадуј ме поруком"
 
     Данас су се предшколци ПУ "Олга Јовичић Рита" и основци из ОШ "Браћа Вилотијевић" и ОШ "Чибуковачки партизани" потрудили да измаме осмех на лицу наших суграђана, тако што су им делили порукице љубави, лепих жеља, позитивних мисли, наде, пријатељства...
     Били смо подељени у две групе. Предшколци и основци из ОШ "Браћа Вилотијевић" и "Чибуковачки партизани" су били у центру града. Другу групу су чинили ученици другог и трећег разреда ОШ "Чибуковачки партизани".
Пренећу вам искуства и утиске друге групе.
     Деца су била веома узбуђена када смо кренули, пуна ишчекивања и наде да ли ће порукица изазвати осмех. На самом изласку смо наишли на наставницу математике, која је као девојка радила у нашој школи. Застала је, узела поруку, прочитала и насмејала се. Она је сада мајка троје деце и рекла нам је да су то будући ђаци наше школе, што нас је веома обрадовало. Са још више радости другаци и трећаци су кренули уз Карађорђеву улицу. Време лепо, топло, дечија граја је привлачила пажњу људи који су били у дворишту. Деца одмах притрче понуде поруку, помогну баки или деки да прочитају, добију осмех као награду и идемо даље. Једна бака није била расположена да чита поруку. Мислила је да тражимо новац. Већ смо били близу аутобуског стајалишта у Војном насељу и све чешће смо наилазили на пролазнике. Деца су прилазила нудила поруке, говорећи: "Не кошта ништа, а можда Вам измами осмех!" Другари другаци су свратили у зубну ординацију, код зубарке Виолете, на пијацу, полигон за полагање вожње, а ми, трећаци у продавницу, где смо понављали исту реченицу да ништа не кошта... Једна продавачица нам је у кутију са порукама убацила чоколаду. Онда смо свратили у пошту. Људи, који су стајали у реду су узимали и читали поруке и кад је на трен подигла главу, жена иза шалтера, понудили смо јој поруку. Жена је била баш захвална и узела је новчаник у руке. Објаснили смо јој да се порука и осмех не наплаћују, пожелели све најбоље и продужили даље, у апотеку, па у вртић. Када смо ушли у вртић "Невен" деца су почела да коментаришу како воле познати мирис хране у вртићу. Ишли смо од собе до собе. Дочекивале су нас драге васпитачице, читале су поруке и биле одушевљене идејом. Васпитачица Марина нас је послужила желеом у чоколади, а једна спремачица јабукама. Поново смо се окупили са другацима. Учитељице су нас испратиле и срећни смо наставили пут према кући.
     Дивна акција и лекција за децу и нас одрасле, који имамо бар мало, оно дете у себи. Једна реченица, записана на парчету папира, невешто завијеним и увезаним светлуцавом врпцом, може да измами осмех.
     Драги ученици, родитељи, наставници, желимо вам здраву и радосну 2024. годину.
 
Координатор КРИН-а ОШ "Чибуковачки партизани"
Драгана Ђоковић

НОВОГОДИШЊЕ ХУМАНИТАРНА АКТИВНОСТ У ОКВИРУ КЛУБА РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА

 

    На састанку Клуба родитеља и наставника, 6. 12. 2023. године, усвојен је предлог о донирању божићних поклон пакетића за децу у сеоским подручјима Рашке области. Контактиран је наставник српског језика и вероучитељ Никола Михајловић запослен у двема школама из Рашке, ОШ „Сутјеска“ и ОШ „Јошаница“ са издвојеним одељењима у тешко приступачним сеоским подручјима. Никола је усмерио ову акцију на Удружење „Пријатељи манастира Кончула“ са којима је остварена сарадња. У периоду од 7. до 19. 12. 2023. у школи је организована хуманитарна акција прикупљања слаткиша и сланих грицкалица, од којих су направљени поклон пакетићи за ученике из Рашке. Чланови КРИН-а, учитељице: Драгана Ђоковић, Драгица Станковић, Борјанка Дебељак, вероучитељ Владимир Грујић и гдин Марко Станковић, иницијатор ове акције, су са наставником Николом Михајловићем из Рашке 20. 12. 2023. посетили манастир Кончул и доставили пакетиће за ученике. Поклон пакетиће добило је тридесеторо ученика у сеоским школама у околини Рашке.

Учитељица

 Драгица Станковић

Уређење пружног појаса

     Дана 27. и 28. маја 2023. године, организована је акција уређивања пружног појаса и чишћењa школског дворишта. Активност је реализована у сарадњи са „Инфраструктуром железнице Србије“. Акцији се одазвало мноштво родитеља, ученика, наставника, помоћног особља школе и представника ОЦ ЗОП-а Краљево. Циљ ове ваннаставне активности био је да се ученицима и наставницима осигура безбедан боравак на спортским теренима у школском дворишту, које се у том делу граничи са пружним појасом.

Детаље ове акције можете погледати у видеу на Фејсбук (Facebook) страници наше школе.

 ОБРАДУЈ МЕ ПОРУКОМ
 
 
   На изборној Скупштини Удружења „Партнерски за образовање“, одржаној 30.11.2022. једна од тачака била је заједничка активност школских клубова. Договорено је да се у сарадњи са Ученичким парламентом, члановима Вршњачког тима и предшколцима, организује акција "Обрадуј ме поруком“.
   Догађај је одржан на Тргу српских ратника у Краљеву, 27.12.2022. у периоду од 11 до 12 часова. Циљ акције био је да нашим суграђанима измамимо осмехе на лицима, када прочитају поруку љубави, подршке, лепих жеља, пријатељства, праштања...
   Догађају су присуствовали ученици Ученичког парламента и Вршњачког тима основних школа:
“Браћа Вилотијевић“, „Олга Милутиновић“, „Чибуковачки партизани“, предшколци из вртића „Пчелица“, васпитачи из вртића „Пчелица“, помоћник градоначелника града Краљева Марко Матовић, просветна саветница Наташа Симовић и чланице Удружења „Партнерски за образовање“ града Краљева, педагози Ана Милановић и Весна Богићевић, учитељица Јована Јефтић, главна васпитачица у вртићу „Пчелица“ Љиљана Живковић, директорка ОШ „Чибуковачки партизани“, Катарина Здравковић и учитељица Драгана Ђоковић.
 

ЕВРОПСКА ЗЕЛЕНА НЕДЕЉА  
 
   У оквиру Европске зелене недеље, ученици наше школе са учитељицама Драгицом Станковић и Драганом Ђоковић,  реализовали су излет истраживачког карактера. Тема истраживања биле су гљиве у нашој околини. Посетили су село Конарево и обишли оближњу шуму у потрази за печуркама. Уживали су у свежем ваздуху и несвакидашњем мирису разноликог растиња. Пронашли су пуно гљива, али нажалост, ниједна није била јестива. Током ове истраживачке експедиције, ученици су научили да препознају храстово и церово дрво, глог, дивљу леску и на који начин се у шуми обележавају границе имања које људи поседују. Пронашли су и први пут пробали плодове дивље трешње и јагоде. По повратку из шуме учествовали су у припремању гулаша од шампињона и буковача. Гулаш је за већину ученика био изванредан, а време проведено на излету незаборавно. 
   Након истраживачке мисије, у суботу 4. јуна 2022. године, осамнаест ученика I, II, V и VI разреда наше школе одржало је јавни час преко платформе Google meet. Тема предавања биле су гљиве у нашој исхрани. Подршку ученицима приликом припреме, организације и реализације часа, пружиле су учитељице Драгица Станковић, Драгана Ђоковић и наставник информатике Живан Бугарчић.
    Узевши учешће у догађају под називом "Green Week", ученици су предавањем интерактивног карактера указали на значај очувања биодиверзитета и заштите животне средине.   
   Наведене активности су реализоване у оквиру Клуба родитеља и наставника наше школе, а у сарадњи са НАРНС-ом, Partnerski za obrazovanje .

ОД ИГРЕ ДО КЊИГЕ   
 
     Конференција „ Од игре до књиге – допринос успешној транзицији из предшколске установе у основну школу“ у организацији НАРНС-а Partnerski za obrazovanje одржана је 28. 5. 2022. у Београду.
На конференцији су представљене пројектне активности и резултати градова, који су учествовали у пилот пројекту „ Од игре до књиге, допринос успешној транзицији из предшколске установе у основну школу“. Пројекат се спроводио у три града: Зрењанин, Чачак и Краљево, у оквиру програма „ Дијалог промена“ Београдске отворене школе ( БОШ), а уз подршку Делегације Европске уније у Србији.
     Учесници пројекта у Краљеву, били су: ОШ „ Чибуковачки партизани“ , ОШ „ Браћа Вилотијевић“, ПУ „ Олга Јовичић Рита“ и Локална самоуправа града Краљева.
     Тим за реализацију пројекта чинили су: Ана Милановић, педагог у ОШ „ Чибуковачки партизани“, Љиљана Живковић, мастер васпитач у ПУ „ Олга Јовичић Рита“ , Весна Богићевић, педагог у ОШ „ Браћа Вилотијевић“, представници Локалне самоуправе Марко Матовић, помоћник градоначелника, Александар Цветковић, градски већник, Наташа Симовић, просветни саветник и Драгана Ђоковић, учитељица у ОШ „ Чибуковачки партизани“.
 
     
На конференцији су представљене активности које су клубови краљевачких школа имали у оквиру пројекта, Протокол транзиције, који ће бити имплементиран у Развојни план града. Циљ је да се унапреди процес транзиције, а самим тим и образовања у локалној заједници и шире.
Аутор текста:
Драгана Ђоковић

     ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ПЕТОГ РОЂЕНДАНА НАРНС-а

    Бољи успех у школи и спречавање осипања ромске деце и деце повратника у Краљеву постигнуто је уз мало охрабрења и подршке.
    Председница УО, наша учитељица Драгана Ђоковић, из Клуба Партнерски за образовање КВ поводом 5. рођендана НАРНС-а, представља најважније резултате пројекта „Подршка интеграције деце у образовни систем Србије“ и преноси како је из њеног угла изгледао одлазак на терен у ромска насеља у Краљеву, шта су постигли у раду са родитељима и децом и које ће научене лекције наставити да примењује у будућем раду.

    Видео запис можете погледати овде...

ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА 

    КРИН наше школе, организовао је сусрет родитеља и деце осмог разреда, који су заинтересовани за Војну струковну школу и Војну гимназију, са родитељем Миланом Ерићем, потпуковником Војске Србије. Кроз занимљив разговор представио је деци своје занимање, период студирања, изазове у послу и због чега се он определио за тај позив.

   ИЗБОР ЗА ПРЕДСЕДНИКА УПРАВНОГ ОДБОРА НАРНС-а 2021.

    Клуб родитеља и наставника ОШ "Чибуковачки партизани" има активно учешће у животу школе од 2017. године.  Сарадња која је остварена између наставника, родитеља и локалне заједнице током протекле четири године, умногоме је утицала на покретачки дух саме школе. Спроведене су хуманитарне акције, рађено је на уређивању ентеријера и екстеријера школе, покренуте су теме од великог значаја - Позитивно родитељство, Транзиција деце из предшколске установе у основну школу.
    Поносни смо што су организационе вештине руководиоца нашег клуба Драгане Ђоковић, као и постигнути резултати самог клуба, препознати и вредновани од стране НАРНС-а. Учитељица Драгана је постала председник Управног одбора НАРНС-а на нивоу Републике Србије.
    Захваљујемо се родитељима, наставницима и свим сарадницима који су допринели раду и успеху клуба.

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ 2021.

    Поводом обележавања Међународног дана планете Земље, Клуб родитеља и наставника наше школе у сарадњи са Ученичким парламентом, посадили су младе саднице руског бреста и млечног јавора. Акција је проистекла из идеје да крошње посађеног дрвећа, у годинама које следе, праве природан хлад осунчаним учионицама. Допринос овој акцији дали су и ученици и учитељи четвртог разреда, посадивши цвеће око младог дрвећа.
    Видео запис о овој акцији можете погледати овде...

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА РОМА 

    КРИН (Клуб родитеља и наставника) наше школе покренуо је акцију прикупљања школског прибора за ученике ромске националности, кориснике пројекта "Подршка интеграцији Рома у образовни систем" и ученике наше школе. Тим за пројекат у Краљеву чине Драгана Ђоковић, локални координатор за образовање и Зоран Петровић, сарадник.
Приредба поводом обележавања Дана Рома и подела школског прибора одржане су у фискултурној сали ОШ "Димитрије Туцовић", 8. 4. 2021. године.

САЂЕЊЕ СМРЧА 

    У среду 28. октобра, у школском дворишту је организована, друга по реду, акција сађења смрча. Посађено је око 250 младих садница смрче. 
    
    Акцији су присуствовали чланови ОПД тима, родитељи, ученици четвртог разреда, учитељи и наставница информатике, педагог и директор школе. Ова активност је само једна у низу акција које иницира Клуб родитеља и наставника ОШ "Чибуковачки партизани".

AКЦИЈА ФАРБАЊА ШКОЛСКИХ КЛУПА 

    Захваљујући прошлогодишњој акцији "Дан хлеба" и дела средстава која су тада прикупљена а коју је организовао Клуб родитеља и наставника наше школе, у дворишту су постављене три клупе, које су данас, 7. октобра 2020. године, фарбали ученици и учитељи четвртог разреда.
    Видео запис овој акцији можете погледати овде...

БЕЗБЕДНОСТ НА ИНТЕРНЕТУ...

   Родитељ и едукатор Марија Вучковић, члан клуба родитеља ОШ "Браћа Вилотијевић" под покровитељством НАРНС-а и Save the children, направила је кратку презентацију о безбедности деце на интернету. Ово је мала помоћ родитељима да разумеју и науче своју децу колико је важно да безбедно користе интернет.    
Хвала!

ВИРТУЕЛНО НАСИЉЕ

Поштовани родитељи,

Клуб родитеља и наставника и ОШ „Чибуковачки партизани“ вас позивају на трибину која се одржава у сарадњи са организацијама „NARNS“ и „SAVE THE CHILDREN“

На тему

„ВИРТУЕЛНО НАСИЉЕ“ 

Причаћемо о темама које је донела дигитална револуција и њеним негативном појавама, како се са њима борити као родитељ кроз причу о: безбедности на друштвеним мрежама, виртуелном насиљу,трафикинг, трговина децом, сексуално злостављање, сектама на интернету, уцењивању и сл..

 

Трибине ће се одржати у информатичком кабинету према следећем распореду:

  • 25.11.2019. за родитеље ученика 5. и 6. разреда у 18h
  • 26.11.2019. за родитеље ученика 7. и 8. разреда у 18h

Очекујемо вас!

 ОСЛИКАВАЊЕ КУТКА ЗА РОДИТЕЉЕ


Родитељка Вања Жупањац је ангажовала професорку сликања Александру, која води Атеље Круг, да ослика кутак за родитеље у нашој школи. Александра, млађи и старији асистенти, улепшали су кутак у нашој школи.

САЂЕЊЕ СМРЧА

Дана 19. 10. 2019. реализована је још једна акција Клуба родитеља и наставника ОШ “Чибуковачки партизани“. На састанку Клуба наше школе, родитељка Миљана Богојевић је предложила да у школском дворишту, до пруге, засадимо смрче. Идеја је остварена убрзо након договора. Смрче је донирао Момчило Богојевић. Школски домари обележили су места за сађење, а оплемењивање школског дворишта су подржали родитељи, деде, деца и наставници, педагог, чланови Клуба и директорка Катарина Здравковић. Засађено је 150 младих садница смрче.

Хвала свима на времену које су издвојили, труду, дивном дружењу, вери и нади да заједно можемо много да постигнемо!

 МОЈА УЖИНА, ТВОЈ ОСМЕХ

Поводом Светског дана хлеба и здраве хране, родитељи који су чланови Клуба родитеља и наставника наше школе, покренули су хуманитарну акцију " Моја ужина, твој осмех". Дана 16. 10. 2019. у 9 часова, за млађе разреде, почела је продајна изложба. У госте су нам дошли родтељи, баке, деке, заменик председника Месне заједнице "Чибуковац", директор Здравственог центра "Студеница" др Зоран Мрвић, менаџер Дечијег одељења, гости из комшилука - Ауто "Терзић" пекара "Маја", "Електромонт" и многи други. Исту акцију спровели су и ученици старијих разреда са својим родитељима и наставницима.
Део новца прикупљеног од продаје намењен је Дечијем одељењу Здравственог центра "Студеница", а део за клупе поред спортских терена.
Ово је још једна акција Клуба родитеља и наставника ове школе. То је организација у оквиру Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС ) и има за задатак да оснажи сарадњу родитеља, наставника и школе.

ОБУКА ЗА ПИСАЊЕ И РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА

У просторијама наше школе, 18. и 19 маја 2019. године, одржана је обука за писање и реализацију пројеката у области образовања. Ову обуку је спровео Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), а у организацији Националне асоцијације родитеља и наставника Србије.

Предавачи на овој обуци су Мира Трифиуновић Паул и Саша Гламочак, сарадници СИПРУ-а. Они су током дводневног рада представили учесницима обуке све фазе припреме пројекта, од мапирања проблема и сагледавања улоге пројектног планирања, дефинисање временске динамике, буџета, преко планирања пројеката у односу на захтеве донатора, до управљања пројектима, извештавања и коначне реализације.

Обука је део иницијативе „Изградња капацитета образовних институција у Републици Србији за писање пројеката и коришћење потенцијалних извора финансирања за унапређење квалитета, праведности и ефикасности рада”, у оквиру које је СИПРУ обучио 20 тренера.

Ово је пета по реду обука, чиме ће се број обучених наставника попети на 150.

Такође, у сарадњи са МПНТР, СИПРУ је направио „Водич за школе, наставнике и стручне сараднике: Како до информација о изворима финансирања и ресурсима за школе, наставнике и стручне сараднике”.

КОНФЕРЕНЦИЈА "УНАПРЕЂЕЊЕ ИСХРАНЕ УЧЕНИКА 

     У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА"

     Трећа по реду конференција у организацији НАРНС бавила се темом исхране деце у основним школама. Оцењено је да у тој области постоје бројни проблеми а да су главни изазови у набавци хране систем јавних набавки, недовољна обавештеност родитеља о томе, истицање економских а не педагошких интереса. Коференцији су присуствовале наставнице наше школе Јелена Думић и Драгана Недељковић, као и две мајке ученика, чланице Клуба родитеља и наставника ОШ "Чибуковачки партизани".

     Према истраживању које је спровео НАРНС, а закључке представио истраживач Милан Алексић (Извештај о скринингу јавних набавки хране у школама и предшколским установама) школе само "преписују" раније услове за понуђаче, а држава је та која би у наредном периоду требало да помогне запосленима да науче како се прописују додатни услови за понуђаче. Када је реч о родитељима, истраживање је показало да они нису у довољној мери обавештени о процесу јавних набавки хране за њихову децу.

    Фондација за отворено друштво ће у наредном периоду подржати НАРНС у раду на унапређењу исхране деце у школама. Миодраг Милосављевић из Фонда најавио је увођење пилот пројекта у појединим школама који ће показати како се пише и како "пролази" тендер са економски најповољнијом понудом а не само са најнижом ценом.

     Ратко Бојовић из Европске тренинг академије представио је резултате истраживања спроведеног у четири основне школе у Србији. Проверавале су се нутритивне вредности школских оброка, колико се хране баци и шта показују дневници исхране школске деце у руралној и урбаној средини. Тако на пример, Истраживање показује да ученици основне школе "Прота Матеја Ненадовић" из Бранковине, која има свој повртњак, најмање бацају храну и највише воле да једу поврће,

     Управо о томе како све заинтересовати децу за здраве стилове живота и здраву храну, говорила је професорка Слободанка Антић из Образовног форума. Школско развојно планирање, када је реч о исхрани ученика, могло би да уврсти на пример, увођење кулинарских секција у школе, домаћинство као обавезни а не изборни предмет, укључивање деце у одабир и припрему ужине, увођење дана или недеље здраве хране.

 

ПОСЕТА АГЕНСУ 

      У оквиру планираних активности Клуба родитеља и наставника ОШ "Чибуковачки партизани" , 24. 4. 2019. године,  ученици, родитељи и наставници школе су посетили Специјалну болницу за рехабилитацију "Агенс" у Матарушкој Бањи.

     Ученици су припремили пригодан програм. Директор и особље рехабилитационог центра су почастили децу воћем, слаткишима и сокићима. Дружење је било на обострано задовољство. 

КОНФЕРЕНЦИЈА "РОДИТЕЉИ И НАСТАВНИЦИ" 

      Национална асоцијација родитеља и наставника Србије, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фондације за отворено друштво, организовала је 23. марта 2019. године своју другу конференцију "Родитељи и наставници - корак даље у неговању интеркултуралности и мултикултуралности у образовању". Конференцији су присуствовали и представници наше школе Катарина Здравковић, Ана Милановић и Драгана Ђоковић.

ТРИБИНА "ИНТЕРКУЛТУРАЛНОСТ" 

       У Новом Пазару је 16. 3. 2019. године реализован део пројекта
“Интеркултуралност“, који спроводи Национална асоцијација родитеља и наставника (НАРНС) уз подршку Фондације за отворено друштво.
    Библиотекарка Маријана Марковић из ОШ „ Браћа Вилотијевић“ и учитељица наше школе Драгана Ђоковић, биле су као представници Клуба родитеља и наставника нашег града. Међу домаћинима били су наставници, родитељи и деца. Приказани су филмови, које су снимала деца. Ученици пет школа из Краљева које имају Клуб родитеља и наставника (КРИН), снимали су филм о Новом Пазару и Лесковцу. Док су се спремали за радионице, учили су о тим градовима. Направљен је и плакат, који је поклоњен домаћинима.
     Овом трибином истакнута је потреба да се континуирано ради на освешћивању наставника, родитеља и деце о значају интеркултуралности. Договорене су и активности, које су у плану за реализацију.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА КЛУБА РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА

     На састанку одржаном у првој половини јанура 2019. године, чланови Клуба родитеља и наставника  донели су одлуку о спровођењу хуманитарне акције на нивоу школе поводом Светосавских дана. Ученици школе су уз помоћ родитеља и разредних старешина прикупили пуно сликовница, бојанки, књига за децу, прибора за цртање и писање. Циљ ове хуманитарне акције био је да се обрадују наши најмлађи суграђани на дечјем одељењу Здравственог центра "Студеница" у Краљеву и да им што брже и креативније прође време на путу ка оздрављењу. Представници Клуба родитеља и наставника наше школе, учитељица Драгана Ђоковић и родитељ Владан Пејовић заједно са неколицином ученика, посетили су 23. јануара 2019. године дечје одељење и уручили дарове деци која су у том тренутку била хоспитализована.

Погледајте прилог о овој акцији...

ОБУКА НАСТАВНИКА ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА

     У просторијама НАРНС-а у Београду 15. и 16. децембра 2018. године одржана је дводневна обука "Изградња капацитета образовних институција у Републици Србији за писање пројеката и коришћење потенцијалних извора финансирања за унапређивање квалитета, праведности и ефикасности рада" за чланове Националне асоцијације родитеља и наставника Србије. Ову обуку омогућио је владин Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва/СИПРУ. За успешну реализацију семинара заслужни су предавачи Саша Гламочки и Мирјана Трифуновић Паул, као и представница НАРНС-а Драгана Ђурић. 

Учесници семинара били су и наставници наше школе, Драгана Ђоковић, Драгица Станковић и Драгана Недељковић.

Захваљујемо се заједници Партнерски за образовање, НАРНС.

Атмосфера са радионица

НАЦИОНАЛНА АСОЦИЈАЦИЈА РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА СРБИЈЕ

    Представници Наставничког већа, Савета родитеља као и директорка ОШ "Чибуковачки партизани" Катарина Здравковић, присуствовали су Међународној конференцији у Београду, 20. 10. 2018. године, коју је под покровитељством МПНТР, Фондације за отворено друштво, Србија, Тима за укључивање и УНИЦЕФ-а, организовала Национална асоцијација родитеља и наставника Србије (НАРНС). Циљ присуствовања конференцији јесте унапређивање рада Клуба родитеља и наставника у школи.

 

Међународна конференција

КЛУБ РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА

     ОШ „ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“  је 2018. године донела одлуку да формира Клуб родитеља и наставника, који ће заједно са Саветом родитеља и школским тимовима радити на обезбеђивању значајнијег и директнијег учешћа родитеља по питањима од интереса за рад школе и образовање ученика, и креирати чврсту сарадњу родитеља и наставника.

     Под покровитељстом Министарства просвете, науке и технолошког развоја и УНИЦЕФ-а програм је прилагођен условима у нашем систему образовања. Клубови родитеља и наставника представљају групе које чине родитељи и наставници заинтересовани да се активније укључе у креирање и реализацију програма који пружају подршку за све учеснике активне у образовном процесу – ученике, родитеље и наставнике. Посебна добит од успостављања Клуба, који окупља и родитеље и наставнике, јесте управо заједнички рад кроз који се унапређује међусобна сарадња и обезбеђује достизање најбољег интереса ученика у процесу образовања, а на питања као што су: унапређивање образовних постигнућа, мотивације за школско учење и остваривање подстицајне и безбедне климе у школи и генерално безбедности деце, превенције насиља, итд.

Опширније о Клубу родитеља и наставника можете прочитати у следећим документима:

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА САВЕТ РОДИТЕЉА ОШ „ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“

НАЧИН РАДА КЛУБА РОДИТЕЉА И НАСТАВНИКА