Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Дан толеранције у нашој школи

      У оквиру наставе грађанског васпитања и пројекта Образовање за права детета, Ученички парламент  је обележио Дан толеранције 16. новембра 2017. прављењем плаката и излагањем у холу школе.   

                                           Не насиљу

     У акцији "Не насиљу" у оквиру пројекта Образовање за права детета, Ученички парламент је 18. 4. 2018. године  организовао кошаркашку утакмицу између два мешовита тима наше школе. Тимовима су се придружили наставник физичког васпитања Слободан Милетић и наставник верске наставе Александар Јовић. Продајну изложбу у дворишту школе организовале су наставница грађанског васпитања Драгина Матовић и наставница енглеског језика Александра Славковић. Прикупљена средства биће прослеђена у хуманитарне сврхе.

Трибина "Превенција наркоманије"
 
     У оквиру ОПД пројекта и у оквиру наших сталних трибина које организује Ученички Парламент за све заинтересоване ученике али и родитеље који су увек добродошли, одржана је трибина на тему Превенција наркоманије, коју држи инспектор В.Поповић из ПУ Краљево. март 2017.
 
     У априлу парламентарци за ученике осмог организују предавања на тему Заштита репродуктивног здравља коју држи А.Марић из ДЕЧИЈЕГ САВЕТОВАЛИШТА, у плану је серија предавања.
 
     Ученички парламент је за пети разред одржао радионицу на тему Толеранције и Превенције дискриминације, где смо причали и о нивоима насиља и како га препознати и коме се обратити. Ученицима су подељени флајери са мотивационим порукама са трибина Превенција наркоманије и трговине људима које су претходно држане.

Трибине Ученичког парламента

                                        ДИГИТАЛНО НАСИЉЕ

 

Вера Oбрадовић и Живан Бугарчић као и педагог школе Ана Милановић су одржали уводну радионицу у Ученичком парламенту на тему Дигитално насиље.

 

Радионици присуствују и директор школе Весна Шапоњић и координатор УП Александра Славковић.

 

Ученици су давали примере и активно учествовали.  Даљи кораци су да ученици на часовима грађанског васпитања и ОЗ презентују својим одељењима научено на радионицама, што смо одмах започели на часовима грађанског.