Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

О

 Општинско такмичење у кошарци 2018.

 

    На Општинском такмичењу у кошарци одржаном 31. јануара 2018. у ОШ "IV краљевачки батаљон" ученице наше школе освојиле су треће место. Екипу која је школи донела диплому предводио је наставник физичког васпитања Мирослав Марковић, а њене чланице су ученице седмог и осмог разреда: Јелена Бишевац, Ива Гарић, Ива Ракоњац, Кристина Марковић, Анастасија Перић, Нина Арсић, Сара Мајсторовић и Марта Пендић. 

Општинско такмичење у рукомету 2017.

   На Општинском такмичењу у рукомету одржаном 3. новембра 2017. у ОШ „IV краљевачки батаљон“ ученице наше школе освојиле су друго место. Екипу која је школи донела ову успешну награду предводили су наставници Ивана Делевићи Слободан Милетић, а њене чланице су ученице осмог разреда: Ива Гарић, Кристина Марковић, Ива Ратковић, Анастасија Перић, Сара Петровић, Марта Туба, Теодора Басара, Јелена Бишевац, Ива Ракоњац и Сара Мајсторовић. 

Општинско такмичење у атлетици 2017. 

     

    Савез за школски спорт и олимпијско васпитање града Краљева организовао је 16. 10. 2017. године  Општинско такмичење у атлетици (појединачно и екипно). Ученици наше школе су се такмичили у категоријама пионири и пионирке и постигли завидне резултате.

    На Окружно такмичење у појединачној конкуренцији пласирали су се:

Михајло Гајовић – бацање вортекса

Благоје Корићанин – трчање на 60м

Вукашин Бишчић – трчање на 800м

Ђорђе Ђуровић – скок у даљ

Кристина Марковић – скок у вис

    На Окружно такмичење у атлетици у екипној конкуренцији пласирале су се пионирке наше школе освојивши друго место на Општинском такмичењу. 

 

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

Ученици наше школе су учествовали на Општинском такмичењу из стоног тениса. Такмичење је организовано 12.10.2015.године у основној школи „Димитрије Туцовић“. Ђурковић Младен, ученик одељења VII1, je на овом такмичењу освојио прво место у конкуренцији пионира и пласирао се на Окружно  такмичење.

22.10.2015.године у спортској хали „ВладеДивац“, у Врњачкој Бањи организовано је  Окружно такмичење  из стоног тениса. На Окружном такмичењу Ђурковић Младен је освојио, такође, прво место и пласирао се на Републичко такмичење које ће се одржати у Врању , маја 2016.године.

Поред тога ученици наше школе су освојили прво место на Општинском такмичењу из одбојке у конкуренцији пионира, а девојчице су ушле у осмину финала у конкуренцији пионирки. Такмичење је организовано у основној школи „Јово Курсула“ 16.11.2015.године. Дечаци су се пласирали на Окружно такмичење.

Окружно такмичење у одбојци је организовано 25.11.2015.године у спортској хали „ВладеДивац“, у Врњачкој Бањи. Ученици наше школе су, такође, освојили прво место и пласирали се на Међуокружно такмичење. У току су припреме за то такмичење и надамо се да ћемо успети да се пласирамо на Републичко такмичење јер имамо одличну екипу.

1. Трифовић Лука VIII3                 2. Вељовић Јован VIII3

3. Бабић Филип VIII2                    4. Трифовић Матија VII1

5. Миловановић Матеја VII1     6. Неранџић Алекса VIII3

7. Ђурковић Младен VII1            8.  Величковић Павле VIII3

9. Николић Немања VIII3            10. Пешић Никола VII2

11. Биорац Војислав VII2            12. Јовићевић Димитрије VIII4