Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ПОСЕТА КОНФЕКЦИЈИ "ЕЛИПСА" 

    Дана 8. 5. 2019. године, ученице наше школе су у пратњи наставника Владана Алексића и Анке Драгићевић посетиле конфекцију „ЕЛИПСА“, а у оквиру реализације пројекта „Дан девојчица“ и професионалне оријентације ученика. 
У пратњи власника обишли су ову конфекцију и том приликом се упознале са комплетним процесом производње од кројења, шивења, пеглања и складиштења готовог производа. Ученице су имале прилике и да питају домаћине све шта их је интересовало у вези са процесом производње. 

 ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У МЕДИЦИНСКОЈ ШКОЛИ 

    У суботу, 20.04.2019. организован је дан отворених врата у Медицинској школи у Краљеву. Наши осмаци, који су заинтересовани за упис у ову школу, у пратњи наставница Снежане Поњавић и Биљане Дебељак-Хаџиахметовић, посетили су ову школу и упознали се са начином рада и смеровима које ће ове године уписивати.

БУДУЋИ ЂАЦИ ПРВАЦИ У ПОСЕТИ НАШОЈ ШКОЛИ 

     Дана 18. 4. 2019. наша школа је угостила децу предшколске групе из вртића "Невен" и "Ратарска капија".
Овај вид сарадње постоји дуги низ година. Деца у пратњи својих васпитача долазе у нашу школу како би се упознала са окружењем и садржајима школе.
Учитељице ИВ разреда Горица, Зденка и Весна, уз подршку колега из школе, организовали су креативне радионице за будуће прваке. Ученици ИВ разреда потрудили су се да предшколцима омогуће угодан и занимљив боравак. Након радионица предшколци су обишли школу и посетили библиотеку и продужени боравак. На крају дружења понели су за успомену своје рукотворине, беџеве и дарове које им је школа припремила. Договорено је да нас будући прваци поново посете 25. 4. 2019. током Васкршњег вашара који школа традиционално организује сваке године. Захваљујемо се нашим најмлађим гостима као и њиховим васпитачицама на посети и дивном дружењу.

РАДИОНИЦА ЦРВЕНОГ КРСТА 

    Волентери Црвеног крста Краљево, Катарина и Ивана одржале су 27. 3 2019.  радионицу "Миша и Маша" у одељењу I/3 у оквиру пројекта "Трафикинг". 

ИГРАЈ ЗА ЕНЕРГИЈУ 

Дана 5. 3. 2019. у 12 часова у просторијама Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву, ученици наше школе учествовали су на такмичењу "Играј за енергију". Пре почетка такмичења ученицима је од стране званичника Општине Краљево, Зорице Сретеновић, одржано предавање о енергетској ефикасности у циљу промоције одрживог развоја.

 ИГРАЈ ЗА ЕНЕРГИЈУ

     Дана 1. марта 2019. у нашој школи организована је  интерактивна игра под називом "Играј за енергију". Учесници игре били су ученици VI разреда ОШ "Браћа Вилотијевић" и ученици наше школе. Циљ ове активности јесте подизање свести ученика о рационалној потрошњи енергије, како у школи, тако и у њиховим домовима. Игра је осмишљена као део развојног немачко-српског пројекта чији је носилац немачка компанија ГИЗ. Више о овој теми можете прочитати на сајтовима  Info KV Press и Krug Portal .