Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Наши успеси

New Post Title

Мале олимпијске игре 2019.

Posted 14.05.19.

  У фискултурној сали ОШ "IV краљевачки батаљон", 16. 4 2019. године,  одржане су Мале олимпијске игре, на којима су учествовали ученици од I до III  разреда из неколико краљевачких школа. Ученици I разреда наше школе освојили су треће место, ученици II разреда освојили су друго место, док су ученици III разреда учествовали у ревијалном делу и добили диплому за освојено четврто место. Честитамо свим ученицима на уложеном труду и постигнутом успеху, такође се захваљујемо Савезу за школски спорт и школи домаћину на одличној организацији.

Read the rest of this entry »

Дечји мајски ликовни салон 2019.

Posted 14.05.19.

 Задатак овогодишњег Дечјег мајског ликовног салона је био реалистични аутопортрет. Изложени су и радови наших ученика, а једна од награда је додељена и Луки Огаревићу, ученику 5/2 одељења наше школе. Честитке ученику и наставници Марији Ђуровић.

Read the rest of this entry »

Републичко такмичење у атлетици 2019.

Posted 14.05.19.

 Републичко такмичење у атлетици одржано је 18. 4. 2019. у Сремској Митровици. Нашу школу представљао је ученик VI разреда Благоје Корићанин у пратњи наставника Марка Луковића. У дисциплини трчање на 60м, Благоје Корићанин освојио је 2. место. Честитамо Благоју на изузетном пласману.

Read the rest of this entry »

Мислиша 2019

Posted 13.04.19.

Национално математичко такмичење "Мислиша 2019" - основни ниво, реализовано је 14. марта 2019. године. Учествовало је 110 ученика наше школе, а 12 је добило признања. Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима.

 

Read the rest of this entry »

Међуокружно такмичење у атлетици

Posted 12.04.19.

   

    Ученик наше школе Благоје Корићанин представљао је нашу школу на међуокружном такмичењу у Прибоју. Благоје је освојио  прво место у атлетици, у дисциплини трчање на 60 m и остварио пласман на републичко такмичење. Честитамо Благоју и наставнику физичког васпитања Мирославу Марковићу!

Read the rest of this entry »

Смотра рецитатора

Posted 9.04.19.

     Народна библиотека „Стефан Првововенчани“ у Краљеву била је у петак, 5. априла, домаћин 51. Градске смотре рецитатора „Песниче народа мог“. Традиционална манифестација окупила је ученике, родитеље и наставнике који воле и негују изражајно казивање. Организатор овогодишње смотре била је Основна школа „Драган Маринковић“ из Адрана. Надметало се укупно 78 ђака у три категорије, млађи, средњи и старији узраст. Наша школа је имала три представника на овој манифестацији, ученике трећег и четвртог разреда, Исидору Андрић, Станишу Миленковића и Марију Јовичић који су веома успешно приказали своје рецитаторске способности.

Read the rest of this entry »

Такмичење из енглеског језика

Posted 4.04.19.
 У нашој школи, 16. марта 2019. организовано je такмичење из енглеског језика у организацији KGL у сарадњи са Mеђународном агенцијом за тестирање из Велике Британије и Cyclo project партнером из Србије. Из наше школе пријавило се 16 ученика за нивое А 1, А2, Б1. На следећи ниво, који је еквивалентан државном такмичењу, пласирао се један ученик из VI/3 одељења, Урош Младенић, ниво А2 .
 
 Следећи ниво се одржава 13. априла у Јагодини, Београду и Нишу. Сви ученици добијају сертификат о постигнућима изражен у процентима који је међународно признат. Похвала за 15 ученика који су узели учешће и остварили сјајне резултате и постигнућа од 80% до 95% али уз најстроже критеријуме пролаза. Честитамо ученику који се пласирао даље. У додатку је документ са списком ученика и постигнућима у процентима.
 
 
Организатори такмичења у нашој школи биле су наставнице енглеског језика,Ивана Тошић и Александра Славковић.
Read the rest of this entry »

Школско такмичење рецитатора у категорији млађег узраста

Posted 26.03.19.

      У петак 22. марта 2019. године одржано је Школско такмичење рецитатора у категорији млађег узраста ( од I до IV разреда). Учествовало је тридесет ученика. Ученици су рецитовали по једну песму. Избор песме био је слободан и прикладан узрасту и полу рецитатора. Рецитовање сваког ученика трајало је, према пропозицијама, мање од три минута. Чланови комисије били су учитељи: Бојан Радибратовић, Драгица Станковић и Весна Рајевић. Рецитатори су вредновани према следећим критеријумима:

  •  избор песме примерен полу и узрасту ученика,
  •  акцентуација и дикција,
  • остваривање мисаоно-емотивних садржаја песме,
  •  природност, изражајност рецитовања.

Према наведеним критеријумима изабрана су три најуспешнија ученика:

  1. Марија Јовичић III/3
  2. Станиша Миленковић III/2
  3. Исидора Андрић IV/2

Изабрани ученици представљаће нашу школу на овогодишњој Смотри рецитатора „Песниче народа мог“, која ће бити организована 5. априла 2019. године у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“.

Read the rest of this entry »

Окружно такмичење из математике за ученике IV разреда

Posted 26.03.19.

      Окружно такмичење из математике за ученике IV разреда одржано је 23. марта 2019. године у Основној школи "Попински борци" у Врњачкој Бањи. Ученица IV/3 Валентина Николић постигла је 91 бод и на тај начин остварила велики успех освојивши прво место на такмичењу. 

Read the rest of this entry »